Марафонець Ігор Сподін — стати спортсменом можна навіть після 40 років

8:05 /  Спорт, Статьи
Марафонець, Ігор Сподін,

Марафонець Ігор Сподін довів, що почати бігати і стати спортсменом може кожен, головне для цього докладати зусилля. І вік тут не перешкода, навіть не дивлячись на те, що більшість спортсменів до 40 років закінчують свою кар’єру.

Ще студентом Ігор Сподін почав займатися спортом з футболу, але пізніше зрозумів, що він не командний гравець. Однак, біг, який був частиною тренувань, йому сподобався, так як дозволяв поліпшити самопочуття.

Переваги бігу як спорту

Біг як спорт не вимагає особливого тривалого навчання — буде достатньо володіти різними дихальними техніками і вміти налаштовувати свій організм в залежності від тієї дистанції, яку потрібно пробігти. Все інше залежить від фізичних можливостей і мотивації.

Тому для тих, хто не хоче займатися «складними» видами спорту, біг може стати альтернативою. До того ж він позитивно діє на організм, кровеносно-судинну систему, дозволяє збільшити об’єм легенів, укріплює м’язову масу, підвищує витривалість організму і його фізичні межі. Саме тому цей вид спорту сподобався Ігорю Сподіну, який став успішним марафонцем.

Від малих до великих дистанцій

Марафонець, Ігор Сподін,

Не дивлячись на те, що біг може здатися досить простим по фізичному навантаженні, це не так. Непідготовлений організм не зможе відразу почати долати великі дистанції.

Так, Ігор Сподін почав з коротких забігів, тренувань. Потім пішли короткі міські та регіональні забіги. Завдяки мотивації і друзям, які також займалися цим спортом, Сподін перед собою поставив певні цілі. А коли є мета, залишається тільки прикладати зусилля для її досягнення.

Так, в 2018 році Сподін Ігор потрапив на міжнародний марафон в Іспанії — 38-й марафон в Валенсії, від якого він отримав масу вражень і захотів заглибитися в спорт.

З тих пір спортсмен намагається не упускати шанс продемонструвати свої сили і витривалість на міжнародних забігах. Не дивлячись на свій вік він буде і далі продовжувати займатися тим, що йому подобається.

Тому досвід Іоря Сподіна може бути прикладом для інших людей, які вважають, що в їхньому віці пізно починати займатися спортом.

Архивы

Август 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Июл   Сен »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

При копировании материалов активная ссылка на сайт обязательна. KratkoNews.com (Кратко) © 2012-2022.