Ігор Сподін в Естонії — що він пропонує подивитися в країні

1:19 /  Статьи
Ігор Сподін, Естонія,

Естонія – маленька країна, яка, незважаючи на свої скромні розміри, змогла зібрати безліч пам’яток: культурних, історичних та природних.

Тревел-блогер Ігор Сподін , який побував у країні, рекомендує до відвідування багатьох місць, завдяки яким можна якомога ближче познайомитися з культурою, побутом та природою цього краю.

За одну поїздку можна багато побачити та відвідати. Найголовніше місто, яке зібрало більшу кількість точок для відвідування — Таллінн — столиця Естонії, місто, відоме серед туристів своєю історією. Розділено на дві частини Верхнє та Нижнє місто. У кожному з них є свої визначні пам’ятки: замки, музей, парки.

Верхнє місто – район на пагорбі, походження датується 11 століттям, донині збереглися стіни фортеці, яка відділяла цю частину міста, в ній проживали лише знатні особи. Висота стіни 20 метрів була споруджена в 13 столітті з великими вежами, не тільки для поділу, а й для захисту міста.

Таллінн

У Верхньому місті також знаходиться замок Тоомпеа, побудований в 13 столітті, площею понад 9 000 кв. метрів, що добре зберігся до наших днів, з його веж відкривається мальовничий краєвид на все місто.

Нижнє місто – розташоване біля підніжжя пагорба, як і Верхнє, місто оточене стіною з високими вежами, що захищали від нападів. Можна відвідати Ратушну площу, яка за легендою виконує всі бажання та була центром життя.

На площі стоїть ратуша Таллінна, будівництво 14 століття, кожен зал будівлі може здивувати своїм унікальним оформленням. Собор Олександра Невського був побудований російським архітектором у 1900 році з п’ятьма куполами чорного кольору, внутрішнє оздоблення є найстарішою мозаїкою та іконами. Також у церкві відкрито музей церковного мистецтва.

У 23 км від Таллінна розкинувся мальовничий водоспад Ягала, шириною 50 метрів і висотою 8 метрів. Як зазначає Ігор Сподін, головна особливість, що приваблює туристів — під всією шириною водоспаду можна пройти, там утворився уступ і там можна помилуватися влітку спадаючою водою, а взимку – великими крижинами.

Ігор Сподін, Естонія,

З природних визначних пам’яток можна виділити національний парк Лахеєма, площею 725 кв.м, створений для охорони природи. Тут можна здійснювати тривалі піші прогулянки, насолоджуватися красою лісу, річок та скель.

Також у парку мешкає понад 200 видів птахів і рослини, що охороняються, і гриби. Тут же можна дійти до садиби Пален Палмсе, побудованої в 18 столітті, що добре збереглася в первозданному вигляді. У маєтку відкрито кімнати з різними старовинними експонатами того часу.

Не менш привабливим для туристів є місто Нарва. Тут можна відвідати Нарвський замок – не лише замок, а й фортеця, зведена в 13 столітті. Місто постійно зміцнювали та добудовували вежами. Однак місто-фортецю вдалося захопити Івану Грозному, а згодом і Петру I. Під час II Світової війни фортеця була повністю зруйнована, і почали її відновлювати та реконструювати лише 1985 року.

Ігор Сподін, Естонія,

Цікавим для відвідування може стати середньовічний замок Раквере, в однойменному місті, як зазначає Ігор Сподін.Зараз у замку можна побачити виставу лицарів із застосування свого бойового мистецтва. Зведений замок був у 13 столітті, потім оточений високою стіною у 16 ​​столітті для захисту під час Лівонської війни, яка принесла замку додаткові 4,5 га площі. Зараз замок відкритий для відвідувань, можна піднятися на дах і помилуватися околицями або спуститися в підземні кімнати для ознайомлення зі стародавніми тортурами.

Ігор Сподін, Естонія,

Досвідчені туристи можуть дістатися печери Пуїза, розташованої в долині однойменної річки. Вона є довгими галереями (більше 10 км), спорудженими з пісковика, з круглими склепіннями. Підземний заповідний комплекс складається із 6 печер, загальною площею понад 46 гектарів. Зараз там мешкають численні колонії кажанів.

Таким чином, Естонія є самобутньою країною, яка приваблює туристів своїми природними комплексами та заповідниками та історичними пам’ятками (замками та соборами, стародавніми містами).

Архивы

Ноябрь 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Окт   Дек »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

При копировании материалов активная ссылка на сайт обязательна. KratkoNews.com (Кратко) © 2012-2022.